Banner Recollida de joguines

«Juguem, eduquem... creixem»

 

«Juguem, eduquem... creixem», porta la teva joguina solidària

El 24% dels catalans menors de 16 anys encara estan en risc de pobresa i d’exclusió social. Des de la Diputació volem assegurar que per Nadal tinguin una joguina educativa que els aporti noves oportunitats per créixer. Amb la teva joguina usada donarem eines de formació i creació de treball. Enguany hem aconseguir 201 joguines noves i 1.504 kg d’usades, moltes gràcies!

Les joguines noves seran distribuïdes per Creu Roja Joventut entre les famílies usuàries dels Serveis Socials Municipals. Les usades tindran una nova vida a través de la Fundació Formació i Treball, que les restaura oferint formació i llocs de treball.

Porta les teves joguines als punts habituals de recollida o fes guardiola amb els teus companys de feina i compreu joguines seguint aquest criteris:

 

  • La joguina educativa. El joc simbòlic esdevé una representació de la realitat per l’infant, l’ajuda a adquirir i desenvolupar habilitats i capacitats afectives, socials, intel·lectuals, creatives, comunicatives, físiques... Quan trieu una joguina penseu també en les possibilitats dels joc cooperatiu i col·lectiu que eduquen en les normes, les regles i la socialització.
     
  • La joguina no sexista. És important que nens i nenes tinguin accés al mateix tipus de joguines i de jocs. Es tracta d’oferir una visió de la realitat sense distinció de rol per diferència de gènere.
     
  • Consum responsable. Per jugar no cal acumular moltes joguines. Introduir aquesta reflexió entre els petits aporta valor en el SER sobre el TENIR.